Evenementen

Als je dat zou willen, dan kun je met gemak elke week naar een festival of evenement. Want dat is de trend; een dagje uit of een lang weekend vol feest, drinken, eten en muziek. Ze zijn er in alle soorten en maten, voor elk denkbaar genre en met alle mogelijke thema's. Buiten of binnen. Maar één ding hebben ze gemeen: er klinkt altijd muziek.

Een openbaar feest

Lowlands, Pinkpop en Zwarte Cross, wie kent ze niet? De omvang van die festivals evenaar je als organisator natuurlijk niet snel. Maar ook zij zijn ooit klein begonnen met een podium, geluid, licht en een band of artiest. En zo zien we steeds vaker kleine festivalletjes en bescheiden evenementen beginnen. Hoe je dat aanpakt? Wij hebben de afgelopen jaren diverse openbare evenementen (mede) georganiseerd en wij weten precies wat daar bij komt kijken. 

Een openbaar evenement is namelijk heel veel meer dan een bekende dj boeken of een beroemde zanger bellen. Je moet denken aan: 

●    vergunningen
●    verzekeringen 
●    vrijwilligers 
●    geluid en licht
●    promotie
●    kaartverkoop
●    faciliteiten
●    logistiek
●    veiligheid 

Onze belangrijkste tip is dan ook: maak gebruik van de ervaring van anderen. Want een succesvol festival of evenement moet gelijk die allereerste keer staan als een huis. Een tweede kans krijg je normaal gesproken niet.

Kermis of dorpsfeest

Vanaf juni tot en met september zie je in de provincie overal feesttenten in weilanden verschijnen. Kermis in de stad, feest in het dorp! Ze noemen het een zomerfeest, een dorpsfeest of een braderie. Het is in ieder geval dikwijls het jaarlijkse hoogtepunt voor de lokale gemeenschap. Maar om er een feest voor iedereen van te maken, gaat er wel iets aan vooraf. Een goed plan. Een idee. En daar helpen wij je mee.

We regelen dan voor een matinee die regionaal bekende orkest van weleer die de ouderen nog kennen. We bellen dan die populaire feestband voor de avond en we boeken die ene dj om te draaien tot middernacht. En we beginnen dan de volgende dag met frisse act voor de kids, geven het podium daarna aan lokaal talent in de tent en we sluiten af met een optreden van die volkszanger die iedereen mag. Zo maken we een programmering waar jong en oud naar uitkijkt. Zo maken we er een feest van.
 

arrow_upward